Κουπόνι SUMMER20 για έκπτωση 20% στην κατηγορία SALES

Πετσέτες μπάνιου. Τι να επιλέξω και γιατί;

Πετσέτες μπάνιου. Τι να επιλέξω και γιατί;

Αξίζει να επενδύσουμε σε καλής ποιότητας πετσέτες μπάνιου που θα διαρκέσουν στο χρόνο καθώς είναι ένα πολύ χρήσιμο κομμάτι στην καθημερινή μας ζωή. Ποια είδη πετσέτας όμως υπάρχουν και ποιες οι διαφορές τους; Τι σημαίνει το GSM που δίνεται στις πληροφορίες για κάθε πετσέτα;

Πετσέτες μπάνιου και πως διακρίνονται;

Ανάλογα με τον σκοπό:

  1. Για τα χέρια είναι συνήθως σε διαστάσεις 30×50
  2. Για το πρόσωπο είναι συνήθως σε διαστάσεις 50×70
  3. Για το σώμα είναι συνήθως σε διαστάσεις  70×140

Ανάλογα με το είδος:

Υπάρχουν διάφορα είδη πετσετών, όπως βαμβακερές, μικροϊνών και bamboo. Κάθε είδος έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, οι βαμβακερές πετσέτες είναι πιο παραδοσιακές και ανθεκτικές, ενώ οι πετσέτες μικροϊνών είναι πιο απορροφητικές και στεγνώνουν γρηγορότερα. Πιο αναλυτικά όμως, υπάρχουν διάφορα είδη πετσετών μπάνιου που διαφέρουν μεταξύ τους σε υλικό, μέγεθος και πυκνότητα. Ορισμένα από τα πιο κοινά είδη πετσετών μπάνιου είναι:

  1. Βαμβακερές πετσέτες: Αυτές οι πετσέτες είναι κλασικές και διαθέσιμες σε πολλά σχέδια και χρώματα. Έτσι, θα εξασφαλίσετε την απαλότητα που αναζητάτε στην αφή και είναι ανθεκτικές στη χρήση. Τέλος, συνήθως πλένονται στο πλυντήριο.
  2. Πετσέτες μικροΐνων: Αρχικά, οι μικροΐνες είναι πολύ λεπτά νήματα που παράγουν μια πολύ απορροφητική και απαλή υφή. Είναι επίσης ανθεκτικές στον λεκέ και στο σκίσιμο.
  3. Πετσέτες bamboo: Οι φυτικές ίνες bamboo είναι φυσικά αντιβακτηριδιακές και υποαλλεργικές. Είναι απαλές στην αφή και εξαιρετικά απορροφητικές.
  4. Πετσέτες Spa: Αυτές οι πετσέτες είναι συνήθως μεγαλύτερες από τις κλασικές και έχουν πιο πυκνή υφή. Είναι ιδανικές για να στεγνώνουν το σώμα και τα μαλλιά.

Τι είναι το GSM;

Το GSM (grams per square meter) είναι μια μονάδα μέτρησης που μετράει την πυκνότητα ή το βάρος των υφασμάτων και των πετσετών. Επομένως, μετρά το βάρος της πετσέτας ανά τετραγωνικό μέτρο. Όσο μεγαλύτερο είναι το GSM, τόσο πιο πυκνή και πιο απορροφητική είναι η πετσέτα. Για παράδειγμα, μια πετσέτα με GSM 400 είναι πιο πυκνή και βαριά από μια πετσέτα με GSM 200.

Το GSM λοιπόν, είναι ένας δείκτης ποιότητας που μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε μια πετσέτα με τις κατάλληλες ιδιότητες για τις ανάγκες σας. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή του κατάλληλου GSM μπορούν να είναι πολλοί, όπως η χρήση της πετσέτας ή οι προσωπικές σας προτιμήσεις στην αίσθηση.

Είναι σημαντικό να πλένουμε τις πετσέτες συχνά, για να αποφύγουμε την ανάπτυξη βακτηριδίων και μυκήτων. Πρέπει να χρησιμοποιούμε ζεστό νερό και ένα καλό απορρυπαντικό, και να τις στεγνώνουμε καλά μετά το πλύσιμο.

 

22/03/2023 13:02:06
Λευκά είδη

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα υποθέσουμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτόν.

Περισσότερα